Horizontaal produkt

Onlangs las ik een artikel over Trello. Trello is een web-based applicatie die ons helpt bij het co├Ârdineren van onze werkzaamheden voor onze Puntinfo’s. Het is een online bord waarop je kaartjes kunt hangen. Alle medewerkers kunnen alles zien, kunnen de kaartjes verhangen, reageren op kaartjes of de actie op het kaartje uitvoeren.

Het is niet toevallig dat Trello zo goed past bij Puntinfo. Trello heeft namelijk als bedrijfsfilosofie dat de produkten van Trello horizontaal gebruikt moeten kunnen worden. Dit is exact wat we medio begin 2014 met vergunningen.info zullen gaan doen.

Verticale gebruik wil zeggen dat een specifieke specialistische groep er gebruik van moet kunnen maken, horizontaal gebruik wil zeggen dat het bedoeld is voor iedereen.

Wat zijn uitgangspunten van een horizontaal produkt?

  • Het produkt is 100% self-hosted, dat wil zeggen dat er niks ge├»nstalleerd hoeft te worden op externe apparaten. Dit zorgt ervoor dat de ontwikkelaar continue maximaal flexibel is om verbeteringen door te voeren.
  • Er zijn geen releases, maar er is een continue verbeterproces.
  • Zoveel mogelijk gebruikers moeten gebruik maken van het produkt. Elke obstakel (inlog, betaling, extra muisklikken, etc.) dat de gebruiker weerhoudt van van gebruik moet worden weggenomen.
  • Het gebruik is de beste waarborg voor verbeteringen.
  • Het verdienmodel is toegespitst op de 5 procent waarvoor het produkt van grote meerwaarde is.
  • Er wordt niks ontwikkeld dat anderen al hebben gedaan of beter kunnen. Er wordt samenwerking gezocht.